Wat is electro-acunpuctuur en wat moet je weten voor je eraan begint?

Een nieuwe vorm van acupunctuur is opgedoken in China, en verspreidt zich nu over de hele wereld. Sommigen beweren dat het beter is dan traditionele acupunctuur omdat er geen naalden worden gebruikt. Anderen zeggen dat de enige reden waarom mensen deze therapie gebruiken, is dat ze geen echte acupunctuur meer kunnen krijgen. Wat denkt u ervan?  Wat zijn uw gedachten over electro-acupunctuur? Denkt u dat het een goed alternatief is voor traditionele naalden? Lees hieronder wat u moet overwegen voordat u zelf electro-acupunctuur gaat proberen.

Wat is electro-acupunctuur?

Wat doet electro-acupunctuur eigenlijk? Het levert zeer lage niveaus van elektriciteit in specifieke punten op het lichaam, met als doel deze gebieden te stimuleren, waarvan is vastgesteld dat ze verbonden zijn met andere gebieden in de orgaansystemen en met de hersenen.

Wat is het verschil tussen traditionele en electro-acupunctuur?

Elektro-acupunctuur wordt gebruikt als substituut voor traditionele acupunctuur vanwege de legaliteit ervan in Westerse landen, waar het wordt omschreven als “invasief”. In China, Japan en Zuid-Korea wordt het beschouwd als een vorm van traditionele acupunctuur.

Mag je electro-acupunctuur gebruiken als je een ziekte hebt?

Elektro-acupunctuur kan niet worden gebruikt voor patiënten met epilepsie, hartaandoeningen of zwangere vrouwen, tenzij ze eerst toestemming hebben gekregen van hun arts. Ook patiënten met pacemakers mogen geen elektro-acupunctuur krijgen, omdat het kan interfereren met de elektrische impulsen van dit apparaat.

Hoe zit het met hygiene?

In de traditionele Chinese geneeskunde worden naalden gebruikt om vuil uit het lichaam en de geest van een patiënt te verwijderen, en om bepaalde punten op het lichaam te stimuleren. Voor veel patiënten die elektro-naalden gebruiken in plaats van naalden, is de netheid van het apparaat twijfelachtig.

Wat voor bijwerkingen kunnen er zijn?

Er zijn zeer weinig klinische studies gedaan om deze risico’s te onderzoeken, dus het kan moeilijk zijn om te weten of electro-acupunctuur veilig is voor iedereen. Omdat er elektriciteit in het lichaam wordt gebracht, melden sommige patiënten dat ze pijn hebben tijdens de behandeling en hoofdpijn na afloop. Sommige patiënten melden ook dat ze zich flauw voelen tijdens de behandeling en meestal ook daarna, evenals een verhoogde hartslag gedurende enkele seconden.

Is er bewijs dat elektro-acupunctuur werkt?

Er zijn klinische studies die aantonen dat electro-acupunctuur effectief is voor sommige aandoeningen, zoals tandpijn en gewrichtspijn. Er zijn echter ook studies die zeggen dat dit misschien niet het geval is.

Aanbevolen Artikelen